Badrumsbelysning

Det där med ljus i badrum är väldigt viktigt, och jag menar väldigt viktigt. Vi spenderar alla en viss tid i våra badrum, många gånger innan vi ska ut och möta världen. Då är det bra om vi har gjort oss i ordning i ett rum där vi kan se ordentligt vad vi håller på med.

Sedan är det skillnad på ljus och ljus. Belysning i badrum kan se ut på olika sätt, och det kan vara lite beroende på vad för slags ljus du vill ha. Vill du ha ett starkt, vitt ljus som visar hela sanningen på ett nästintill brutalt sätt eller vill du ha ett lite mjukare där självförtroendet kanske boostas något? En av mina kompisar har en badrumsbelysning som är stark och lampan ligger på spegelns överkant. Jag kan se varenda por, varenda missfärgning, ja, allt. Jag känner mig ful när jag tittar i den spegeln, helt enkelt, och det är ingen kul känsla. På andra av skalan så var jag i ett badrum när jag bodde över på ett hotell precis vid mässan i Älvsjö, Stockholm, och i det badrummet så var ljuset mildare. Det ljuset kom från spegelns alla kanter men mer bakifrån om ni förstår vad jag menar. I vilket fall som helst så kände jag mig betydligt snyggare i den spegeln än i min kompis. I hotellspegeln kände jag; ”fasen, jag ser ju riktigt bra ut”.

Känslan jag fick i hotellets badrumsspegel var betydligt härligare än den jag fick i min kompis skarpa ljus. Visst kan det vara bra att få se den kalla, hårda sanningen ibland men jag väljer nog hellre, ur självförtroendesynpunkt, att ha ett ljus som smickrar mig och så kan jag gå ut i världen med illusionen av hur jag ser ut i mitt huvud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *