Kameraövervakning av villan

Vi bor i en villa strax utanför Stockholm. I området där vi bor har det på senaste tiden varit mängder med inbrott. Det känns lite olustigt, speciellt när man reser bort över helgen. Därför har vi nu bestämt oss för att sätta upp övervakningskameror vid huset.

Problemet med kameraövervakning är att kameran inte får filma utanför tomten, för det kan strida mot lagar och förordningar. T ex gäller det GDPR och kamerabevakningslagen.

Vi googlade kameraövervakning Stockholm och fick på det sättet kontakt med ett bra företag som kan hjälpa oss. Dels att välja ut rätt kameror för oss och dels med rätt installation så att vi håller oss inom tomtgränsen.

Hjälper kameror?

Vissa som gör inbrott räds inte kameror. De drar en rånarluva över huvudet och klär sig i neutrala kläder så att de inte kan kännas igen i filmerna. Men att vi sätter upp skyltar om övervakning kommer hjälpa en hel del i alla fall. Inte för att få fast tjuvarna kanske, men som avskräckande metod.

Huset är ju även larmat och vi får alltid meddelande i mobilen om det händer nåt vid huset. I fortsättningen får vi även rörliga bilder om något fångas av kameran.

Om vi ser att det faktiskt är någon som smyger utanför huset eller till och med försöker bryta sig in får vi ringa polisen direkt. Om de är i närheten kan de faktiskt hinna fram innan det är försent. Med enbart larmet kan det vara svårt att veta om polisen ska larmas. Hittills har ju alla larm varit falska, men med hjälp av kameran kan vi lätt kontrollera.

Det känns inte alls roligt att behöva ta till fler och fler övervakningsmetoder. Men tyvärr har ju dagens samhälle blivit sådant. Fler som behöver pengar till droger gör att inbrotten ökar.

Man får vara glad för varje dag som går utan att huset blir genomsökt av tjuvar.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.