Mycket byggställningar i Göteborg

Göteborg växer som stad. De senaste åren har mycket hänt. Du ser alltid ett byggprojekt när du besöker Göteborg nuförtiden. Idag när jag passerade Liseberg såg jag att de bygger ett höghus strax innan centralstationen. Just nu ser det bara ut som en grå betongbyggnad med två torn. När jag anlände till centralstationen såg jag det nya kontorskomplexet som är Västra Götalands regionkontor. Regionkontoret är en pampig och snygg byggnad som sträcker sig 20 våningar upp i skyn. Tydligen är byggnaden klimatvänligt byggd efter högt uppställda krav.

På andra sidan motorvägen ser jag ett par byggnadsställningar som är uppsatta längs fasaden utanför ett kontorskomplex. Ser inte tydligt vilket företags logotyp som hänger på ställningarna, men gissar att det kan vara Ställningsentreprenader. Ställningsentreprenader är ett bolag som hyr ut byggställningar och väderskydd. Jag vet att de inte bara hyr ut ställningar till privatpersoner utan även till företag och större industriprojekt.

När jag åker med spårvagnen över älven till Hisingen ser jag även där hur det byggs en massa nya projekt. Göteborg kommer få mer liv längs vattnet. Det ska byggas lägenheter, promenadstråk och affärer i nära anslutning till älven och det tycker jag är bra. I dagsläget domineras områdena av industrier och det är lite synd när man kan placera dessa på andra områden och låta invånarna istället få njuta av den vackra havsmiljön och närheten till havet.

Stenpiren ligger bra placerat nära Casino Cosmopol och därifrån kan man enkelt åka till Saltholmen för vidare färd ut till olika öar i Göteborgs skärgård. Brännö är en välkänd ö som du tar dig till med färja från Saltholmen. Ön är idag helt bilfri och du kör cykel eller moped när du vill ta dig fram på hjul. Under sommaren åker många ut till ön för att dansa på Brännö brygga.