Lite tips för att öka säkerheten i ditt hem

Är du orolig för att få inbrott i ditt hus? Lyssnade idag på ett radioprogram om inbrottslarm i Borås och började tänka på vad som kan vara bra att göra när man vill undvika inbrott i sitt hus. Kom ihåg att risken ofta är mindre än du föreställer dig. Det finns ett par saker du kan tänka på om du vill vara lite extra säker.

Skylta inte med värdesaker. Vad jag menar är att du inte ska ha värdesaker synliga för personer som befinner sig vid ditt hus och kikar in genom dina fönster. Guld, pengar, mobiltelefoner, exklusiva tavlor och konstföremål fångar en tjuvs intresse.

Skaffa belysning som aktiveras med rörelsedetektor. Om du installerar lampor med en rörelsedetektor kan ingen närma sig ditt hus nattetid utan att upptäckas. Många inbrottstjuvar avskyr lampor som tänds när de närmare sig ett byte. Alternativet för tjuven blir att besöka en annan fastighet.

Undvik att visa för omgivningen när du är bortrest. Be någon granne tömma posten i din brevlåda. Om du har en bil parkerad vid din fastighet kan du be en vän flytta den då och då så det ser ut som att någon är hemma med jämna mellanrum. Lägg inte upp bilder på sociala medier för att informera om din semester.

Om du vill ha en extra säkerhet kan det vara aktuellt med ett larm. Jag har skaffat ett inbrottslarm i Borås till mitt hus. Införskaffade ett larm eftersom grannen hade ett inbrott för ett tag sen.

Det går aldrig att skydda sig 100% mot inbrott. Om du är lite vaksam och ser över ovan punkter tror jag du kan känna dig lite säkrare.

Vill du söka mer information på nätet kring din säkerhet kan jag rekommendera sidan https://www.dinsakerhet.se/. Hemsidan är fylld av information om din privata säkerhet och är skapad i samarbete med Myndigheten för samhällsinformation och beredskap.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.