Hur sjutton får man en lägenhet på förstahandskontrakt i Stockholm

Nu är det dags att ta steget att flytta in till Stockholm för att följa mina drömmar. Jag är ju inte dummare än att jag vet att det är hopplöst att hitta ett boende förutom nåt andra eller tredjehandskontrakt. Men nu verkar det finnas en service som iallafall ökar chansen att hitta ett förstahandskontrakt i Stockholm utan kö, som jag måste testa.

Det är skönt om någon annan gör grovjobbet eller hur

Det finns hyresvärdar som släpper ut lägenheter på marknaden som går till den som är ”först till kvarn”. Dessa lägenheter går ju såklart åt på 2 minuter och är sen länge upptagna när jag ens ser annonsen. Nu finns det en aktör som dammsuger alla hyresvärdar i Stockholm och hittar alla annonser i princip samtidigt som de läggs ut. De skickar ett SMS eller email till mig och jag har i alla fall en sportslig chans att åtminstone söka lägenheten. Visst är det ingen garanti på något vis, men allt som höjer chansen till ett förstahandskontrakt är ju guld värt i mina ögon.

”Ett 20-tal hyresvärdar lägger ut alla eller delar av sina lediga lägenheter på nätet istället för att använda sig av en bostadskö. Antingen så går dessa lägenheter till den som är absolut
först med att anmäla sitt intresse eller så väljs eller lottas hyresgästen fram bland de som är snabbast med att anmäla intresse.”

Så skriver de på sin sajt och nu håller jag tummarna att jag är en av vinnarna. Hur som helst är jag med i lotteriet och det är en liten investering som kan bli mitt livs vinst.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.